comunidades

TUTORIAL PATCHWORK: DIAMANTS AL JARDÍ.

Una de les coses que Les Antònies hem aprés de la tècnica del patchwork és l’aprofitament. En aquest tutorial us ensenyarem com, d’una vegada, es pot fer el material base per muntar dos blocs diferents i ho dividirem en dos posts: un per cada bloc.

En aquest post farem el bloc diamant. És un dels clàssics i l’haureu vist més d’una vegada; també és senzill de fer, només cal fixar-se en la col·locació de les parts.

Començarem amb el material. Necessitem 8 retalls de roba de 15X15cm: 4 retalls iguals (A) i 4 més, cada un d’ells diferent (B, C, D, E). Ja sabeu que podeu variar la mesura de la roba a les vostres necessitats. Emparellarem cada retall A amb la resta de retalls (1). Amb cada parella seguirem les següents passes: encararem els quadrats (2); amb un llapis o marcador dibuixarem al revers d’un dels quadrats dues diagonals (3); cosirem, seguint les diagonals, una costura a cada banda de les mateixes tal com veieu a l’esquema (4); retallarem entre les costures (5 i 6) fins a obtenir 4 triangles; aquests triangles els tallarem per la meitat (7) i hem d’acabar tenint 8 triangles iguals (8). Quan obrim hem aconseguit 8 quadrats amb triangle (9), es a dir, 8 quadrats de cada parella (10). Ja hem fet totes les peces que necessitem pels dos blocs.

Pel bloc diamantseparem 4 quadrats amb triangle de cada parella (11) i l’altra meitat la reservem per un altre bloc. Distribuïm les peces (12); filera a filera, cosim les peces: la primera amb la segona (13), la tercera amb les dues anteriors (14) i acabem cosint l’última (15). Ja tenim totes les fileres cosides (16), ara toca unir-les: la primera amb la segona (17), la tercera (18) i la quarta (19). Sobretot, s’ha de procurar que les peces encaixin bé, no vulgueu córrer i preneu-vos el temps que calgui. Ja hem acabat el bloc. Després de planxar, quadrar i polir, aquest és el resultat (20). També hem volgut ensenyar-vos un exemple de muntatge (21), però això és ja una qüestió de gust personal.

Què us sembla la idea? Ja teniu la base per fer les vostres pròpies creacions i variacions; ja veieu que és un bloc molt fàcil i el resultat és espectacular en qualsevol versió.ELS DIAMANTS SÓN PER SEMPRE!!!

TUTORIAL PATCHWORK: DIAMANTES EN EL JARDÍN.

Una de las cosas que Les Antònies hemos aprendido de la técnica del patchwork es el aprovechamiento. En este tutorial os enseñaremos como, de una vez, se puede hacer el material base para montar dos bloques diferentes y lo dividiremos en dos posts: uno para cada bloque.

En este post haremos el bloque diamante. Es uno de los clásicos y lo habréis visto en más de una ocasión; también es sencillo de hacer, solo nos tenemos que fijar en la colocación de las partes.

Empezaremos con el material. Necesitamos 8 retales de ropa de 15X15cm: 4 retales iguales (A) y 4 más, cada uno de ellos diferente (B, C, D, E). Ya sabéis que podéis variar la medida de la ropa a vuestras necesidades. Emparejaremos cada retal A con el resto de retales (1). Con cada pareja seguiremos los siguientes pasos: encararemos los cuadrados (2); con un lápiz o marcador dibujaremos en el reverso de uno de los cuadrados dos diagonales (3); coseremos, siguiendo las diagonales, una costura a cada lado de las mismas tal como veis en el esquema (4); recortaremos entre las costuras (5 y 6) hasta obtener 4 triángulos; estos triángulos los cortaremos por la mitad (7) y hemos de acabar teniendo 8 triángulos iguales (8). Cuando abrimos hemos obtenido 8 cuadrados con triangulo (9), es decir, 8 cuadrados de cada pareja (10). Ya hemos hecho todas las piezas que necesitamos para los dos bloques.

Para el bloque diamante separamos 4 cuadrados con triangulo de cada pareja (11) y la otra mitad la reservamos para otro bloque. Distribuimos las piezas (12); hilera a hilera, cosemos las piezas: la primera con la segunda (13), la tercera con las dos anteriores (14) y acabamos cosiendo la última (15). Ya tenemos todas las hileras cosidas (16), ahora toca unirlas: la primera con la segunda (17), la tercera (18) y la cuarta (19). Sobre todo, se ha de procurar que las piezas encajen bien, no queráis correr y tomaos el tiempo que haga falta. Ya hemos acabado el bloque. Después de planchar, cuadrar y pulir, este es el resultado (20). También hemos querido enseñaros un ejemplo de montaje (21), pero esto ya es una cuestión de gusto personal.

¿Qué os parece la idea? Ya tenéis la base para hacer vuestras propias creaciones y variaciones; ya veis que es un bloque muy fácil y el resultado es espectacular en cualquier versión.

¡¡¡LOS DIAMANTES SON PARA SIEMPRE!!!

PATCHWORK TUTORIAL: DIAMONDS IN THE GARDEN.

One of the things that Les Antònies have learned of the technique of patchwork is the advantage. In this tutorial we will show how, as once, you can make the base material to assemble two different blocks and well divide it in two posts: one for each block.

In this post we will make the diamond block. It is one of the classics and you may have seen him on more than one occasion; it is also easy to do, only we have to fix in the placement of parts.

We will begin with the material. We need 8 pieces of clothing of 15X15cm: 4 pieces (A) and 4 the same size, each one of them different (B, C, D, E). You know that you can vary the measurement of clothing to your needs. We will match each A scrap with the rest of scraps (1). With each partner, follow the following steps: face squares (2); draw with a pencil or marker on the back of one of the squares two diagonals (3); we sewing, following the diagonals, a seam on each side of them as you can see in the diagram (4); we cut between seams (5 and 6) until you get 4 triangles; these triangles will cut them in half (7) and we end up taking 8 equal triangles (8). When we opened we have obtained 8 squares with triangle (9), i.e. 8 squares of each pair (10). We have all the pieces we need for two blocks.

To the diamond block separate 4 squares with triangle of each pair (11) and the other half reserve it for another block. We distribute the parts (12); row to row, sew the pieces: the first with the second (13), the third with the previous two (14) and finish sewing the last (15). We have all (16) rows sewn, now we put them together: the first with the second (17), the third (18) and the fourth (19). Above all, is to ensure that the parts fit well, you dont want to run and taking the time that is needed. We have already finished the block. After ironing, trimming and polish, this is the result (20). We also wanted to show you an example of assembly (21), but this is a matter of personal taste.

What you think about the idea? You already have the basis to make your own creations and variations; as you can see that it is very easy block and the result is spectacular in any version.DIAMONDS ARE FOREVER!!!

Fuente: este post proviene de Blog de Antonies, donde puedes consultar el contenido original.
¿Vulnera este post tus derechos? Pincha aquí.
Creado:
¿Qué te ha parecido esta idea?

Esta idea proviene de:

Y estas son sus últimas ideas publicadas:

Les Antònies compartim aquest diumenge el més clàssic dels clàssics; l’essència mateixa dels doodles: el blanc i negre. No hi ha molt a explicar sobre la tècnica. Amb un retolador negre comenceu a dib ...

El bloc que Les Antònies us presentem és un que vàrem trobar a YouTube. És un tutorial de Missouri Star Quilt Company i ens va semblar molt senzill i divertit. Nosaltres hem treballat amb quadrats de ...

Recomendamos

Relacionado

BLOC BLOCK BLOQUE ...

DE BESSONES (TWIN SISTERS) A QUATRIGEMINES: TUTORIAL DE PATCHWORK.

En aquesta ocasió, Les Antònies hem unit quatre blocs iguals i hem format un bloc gran. La base és el Twin Sisters i es pot treballar com un bloc individual. Nosaltres us explicarem com es fa i continuarem amb la nostra simple variació; deixem al vostre gust adoptar una opció o altra. Les Antònies hem après a fer el Twin Sisters seguint el tutorial de Missouri Star Quilt Company; us deixem l’enlla ...

BLOC BLOCK BLOQUE ...

TASSA DE TE: TUTORIAL PATCHWORK.

El bloc que Les Antònies us presentem és un que vàrem trobar a YouTube. És un tutorial de Missouri Star Quilt Company i ens va semblar molt senzill i divertit. Nosaltres hem treballat amb quadrats de 19cmX19cm; ho hem fet amb quatre teles diferents per a que veieu l’efecte en conjunt (1). Bàsicament el bloc consisteix en tallar els quadrats, barrejar els trossos i cosir-los. Per fer els talls ho p ...

BLOC BLOCK BLOQUE ...

LLAÇOS: TUTORIAL PATCHWORK.

El bloc que Les Antònies us presentem en aquest post és molt fàcil, simple i, amb creativitat i imaginació, molt versàtil. Hem combinat 4 mini blocs (realment molt mini) per crear unbloc apte per ambients sobris i nets. El material que necessitem es compon de 4 quadrats de 10cmX10cm en una tela llisa i de 8 quadrats de 5cmX5cm en quatre teles estampades diferents, és a dir, un parell de quadrats d ...

BLOC BLOCK BLOQUE ...

Tutorial de patchwork: juego de triángulos

El nou tutorialde Patchwork de Les Antònies és una versió de l’anterior post. Us volem ensenyar què, amb la mateixa tècnica i els mateixos materials, es pot fer un blocdel tot diferent. Repassem el material: necessitem dos quadrats d’estampats diferents i en colors contrastats de 20cmX20cm cada un; també un quadrat de 10cmX10cm totalment diferent dels altres dos. Com ja us vàrem comentar, la mesur ...

BLOC BLOCK BLOQUE ...

COLORADO STAR: TUTORIAL DE PATCHWORK.

En aquest post, Les Antònies tornem amb els estels. Hem après a fer aquest bloc tan fàcil amb el tutorial de la Missouri Star Quilt Company penjat a YouTube. Com sempre, nosaltres us deixem l’enllaç del vídeo i afegim el tutorialdibuixat. Comencem. Necessitem 2 quadrats de color llis o blanc de 20cmX20cm i 2 quadrats amb estampats diferents de 20cmX20cm, també (1). Emparellem un quadrat estampat i ...

BLOC BLOCK BLOQUE ...

TUTORIAL PATCHWORK: EL 9 MÀGIC I LA PRIMERA TRANSFORMACIÓ.

Ja sabeu que Les Antònies busquem diferents maneres de fer blocs. Aquesta vegada hem optat per repassar una altra vegada el 9 màgic i hem fet dues transformacions. En aquest post us presentarem la primera. Per començar el tutorial, el primer que farem serà recordar com es fa el 9 màgic. Pel que tenim planejat, necessitem dos blocs de 9, per això us donarem el material doble i diferenciarem els blo ...

BLOC BLOCK BLOQUE ...

Calidoscopi: tutorial de patchwork

Les Antònies no ens cansarem de repetir que una de les figures més utilitzades pel patchworkés l’estel. En aquest tutorial us volem ensenyar una manera divertida, acolorida i aprofitadora de retalls per fer un estel amb efecte calidoscòpicquan uneixes uns quants blocs. Els materials necessaris per fer un bloc són: 4 quadrats de 12cmX12cm en un color llis (nosaltres hem fet servir piqué blanc) i 12 ...

BLOC BLOCK BLOQUE ...

UN QUART DE CERCLE: TUTORIAL PATCHWORK.

En aquest post, Les Antònies, us volem explicar com ens hem complicat la vida provant de fer un cerclede patchwork. No ens ha quedat tan malament com ens pensàvem, però ho hem fet a partir de quarts de cercle. Amb aquest tutorial us ensenyarem com fer-ho. Els materials necessaris per fer un bloc són: quatre quadrats amb estampats diferents de 17cmX17cm; no ens cal res més. Damunt d’un dels quadrat ...

BLOC BLOCK BLOQUE ...

UN MOLINET MÉS: TUTORIAL DE PATCHWORK.

Les Antònies no parem de cercar i investigar per poder oferir-vos maneres diferents de muntar blocsde patchwork. En aquesta ocasió us presentem un altre molinet fet amb una tècnica molt senzilla i que us servirà per crear més blocs diferents. Només farem servir 3 teles diferents. Necessitem 2 quadrats de 20cmX20cm de teles contrastades per formar els quadrats amb triangle i 1 quadrat de, més o men ...

BLOC BLOCK BLOQUE ...

TENNESSEE STAR: TUTORIAL PATCHWORK.

Una de les coses més característiques del patchwork són els estels. En aquest tutorial, a part de repassar una altra manera de fer quadrats amb triangle, Les Antònies us presentem un nou model d’estel: la Tennessee Star. Comencem pels materials: necessitem 4 quadrats en un color llis de 12cmX12cm; 2 quadrats de cada en quatre estampats diferents, també, de 12X12cm i quatre quadrats en diferents co ...