Blog de Antonies Idea guardada 2 veces
Sé la primera persona en valorar esta idea Valorar

UN QUART DE CERCLE: TUTORIAL PATCHWORK.

En aquest post, Les Antònies, us volem explicar com ens hem complicat la vida provant de fer un cerclede patchwork. No ens ha quedat tan malament com ens pensàvem, però ho hem fet a partir de quarts de cercle. Amb aquest tutorial us ensenyarem com fer-ho.
Els materials necessaris per fer un bloc són: quatre quadrats amb estampats diferents de 17cmX17cm; no ens cal res més.
Damunt d’un dels quadrats dibuixem un quart de cercle; el radi que nosaltres hem fet és de 14cm (1). Aquesta passa la podeu fer de diverses maneres: dibuixant directament o fent un patró en paper. Una vegada dibuixat, el retalleu (2); separeu i repetiu la mateixa operació amb els quadrats restants (3).
Ara toca jugar a muntar el puzle. Distribuïu com més us agradi; nosaltres ho fet per parelles, però no és obligatori (4). Comencem a muntar els mini blocs: primer, amb agulles, fixem els dos extrems com veieu al dibuix (5); amb més agulles acabem de fixar el quart de cercle (6), feu-ne servir tantes com us calguin. Ja podem cosir (7); o podeu fer a mà o, com nosaltres, a màquina seguint la corba. Obriu i planxeu primer per darrera i després pel davant (8); segurament us quedi algun tram una mica encongit, no passa res, però si veieu que és molt exagerat, desfeu i, a poc a poc, torneu a cosir-lo.
Quan ja tenim els quatre mini blocs, els col·loquem com més ens agradi i cosim els dos de dalt i els dos d’abaix (10) procurant que el quarts de cercle quedin ben ajustats. Amb les dues parts acabades (11) encarem procurant que el cerclequedi el màxim d’ajustat possible i cosim (12).
Bloc acabat (13). Us donem una mostra de com quedarien 4blocs muntats (14) i les mesures i mostres de les teles.
Esperem que us atreviu amb aquesta aventura. Les que esteu acostumades a cosir mànigues ho tindreu molt més fàcil, perquè és el mateix procediment.


QUATRE QUARTS FAN UN CERCLE!!!
UN CUARTO DE CÍRCULO: TUTORIAL PATCHWORK.
En este post, Les Antònies, os queremos explicar cómo nos hemos complicado la vida probando hacer un círculo de patchwork. No nos ha quedado tan mal como nos pensábamos, pero lo hemos hecho a partir de cuartos de círculo. Con este tutorial os enseñaremos como hacerlo.
Los materiales necesarios para hacer un bloque son: cuatro cuadrados con estampados diferentes de 17cmX17cm; no necesitamos nada más.
Sobre uno de los cuadrados dibujamos un cuarto de círculo; el radio que nosotras hemos hecho es de 14cm (1). Este paso lo podéis hacer de diversas maneras: dibujando directamente o haciendo un patrón en papel. Una vez dibujado, lo recortáis (2); separáis y repetís la misma operación con los cuadrados restantes (3).
Ahora toca jugar a montar el puzle. Distribuid como más os guste; nosotras lo hemos hecho por parejas, pero no es obligatorio (4). Comencemos a montar los mini bloques: primero, con alfileres, fijamos los dos extremos como veis en el dibujo (5); con más alfileres acabamos de fijar el cuarto de círculo (6), usad tantos como necesitéis. Ya podemos coser (7); lo podéis hacer a mano o, como nosotras, a máquina siguiendo la curva. Abrid y planchad primero por detrás y después por delante (8); seguramente os quede algún tramo un poco encogido, no pasa nada, pero si veis que es muy exagerado, deshaced y, despacio, volved a coserlo.
Cuando ya tenemos los cuatro mini bloques, los colocamos como más nos guste y cosemos los dos de arriba y los dos de abajo (10) procurando que los cuartos de círculo queden bien ajustados. Con las dos partes acabadas (11) encaramos procurando que el círculo quede lo máximo de ajustado posible y cosemos (12).
Bloque acabado (13). Os damos una muestra de cómo quedarían 4 bloques montados (14) y las medidas y muestras de las telas.
Esperamos que os atreváis con esta aventura. Las que estáis acostumbradas a coser mangas lo tendréis mucho más fácil, porque es el mismo procedimiento.¡¡¡CUATRO CUARTOS HACEN UN CÍRCULO!!!
A QUARTER OF A CIRCLE: PATCHWORK TUTORIAL.
In this post, Les Antònies, explain you how we have complicated our life trying to make a circle of patchwork. We would not have been as bad as we thought, but we have done it on the basis of quarter of a circle. With this tutorial we will teach you how to do it.
The materials needed to make a blockare: four square patterned different from 17cmX17cm; we dont need anything else.
On one of the squares, we draw a quarter of circle; the radio weve made is 14 cm (1). This step you can do it in various ways: by directly drawing or making a pattern on paper. Once drawn, cut off it (2); you separate it and repeat the same operation with the remaining squares (3).
Now we have to play to assemble the puzzle. Distribute as you like; we do it for couples, but it is not required (4). We started to made the mini blocks: first, with needles, pin at the two extremes as you can see in the drawing (5); with more needles we just fix the quarter of circle (6), then use as many as you need. We can sew (7); you can do it by hand or, like us, to machine along the curve. Open and ironing first to the reverse and then the front (8); surely you keep a stretch a little shrunken, nothing happens, but if you find it is very exaggerated, undo and, slowly, go back to sewing it.
When we have the four mini blocks, place them as you like and sew the two above and two below (10) ensuring that the quarter of circle are fully tightened. With the two sides finished (11) we face providing that the circle is the adjusted maximum possible and sew (12).
Block finish (13). We give you a sample of how would look 4 mounted blocks (14) and measures and samples of fabrics.
We hope you daring with this adventure. To those that are accustomed to sew sleeves will be much easier, because it is the same procedure.


FOUR QUARTERS MAKE A CIRCLE!!!

Fuente: este post proviene de Blog de Antonies, donde puedes consultar el contenido original.
¿Vulnera este post tus derechos? Pincha aquí.
¿Qué te ha parecido esta idea?

Esta idea proviene de:

Y estas son sus últimas ideas publicadas:

Doodle manía en blanco y negro

Les Antònies compartim aquest diumenge el més clàssic dels clàssics; l’essència mateixa dels doodles: el blanc i negre. No hi ha molt a explicar sobre la tècnica. Amb un retolador negre comenceu a dib ...

TASSA DE TE: TUTORIAL PATCHWORK.

El bloc que Les Antònies us presentem és un que vàrem trobar a YouTube. És un tutorial de Missouri Star Quilt Company i ens va semblar molt senzill i divertit. Nosaltres hem treballat amb quadrats de ...

Recomendamos

Relacionado

BLOC BLOCK BLOQUE ...

SEGONA TRANSFORMACIÓ DEL 9 MÀGIC: TUTORIAL PATCHWORK.

En un post anterior, Les Antònies us vàrem proposar jugar amb la combinació de dos blocs de 9 màgic. En aquest, volem ensenyar-vos com fer la segona transformació. No tornarem a repetir com fer el 9 màgic, però si cliqueu aquest enllaç, trobareu el tutorial complet amb totes les indicacions. Comencem amb el nostre tutorial. Si recordeu bé, vàrem deixar reservats 4 mini blocs (1), són els que fare ...

BLOC BLOCK BLOQUE ...

Calidoscopi: tutorial de patchwork

Les Antònies no ens cansarem de repetir que una de les figures més utilitzades pel patchworkés l’estel. En aquest tutorial us volem ensenyar una manera divertida, acolorida i aprofitadora de retalls per fer un estel amb efecte calidoscòpicquan uneixes uns quants blocs. Els materials necessaris per fer un bloc són: 4 quadrats de 12cmX12cm en un color llis (nosaltres hem fet servir piqué blanc) i 12 ...

AZUL BLAU BLUE ...

DUES FLORS BLAVES: TUTORIAL DE GANXET.

A Les Antònies ens agraden molt les flors, això ja ho sabeu, i sempre busquem alguna excusa per introduir-les a les nostres labors. En aquest post us mostrarem l’última que hem après: una flor amb doble pètal. Rebuscant entre els nostres arxius antics, ens vàrem topar amb aquesta flor de ganxet; us deixarem l’esquema, però també us explicarem, aproximadament, com es fa. Nosaltres hem fet servir co ...

BLOC BLOCK BLOQUE ...

COLORADO STAR: TUTORIAL DE PATCHWORK.

En aquest post, Les Antònies tornem amb els estels. Hem après a fer aquest bloc tan fàcil amb el tutorial de la Missouri Star Quilt Company penjat a YouTube. Com sempre, nosaltres us deixem l’enllaç del vídeo i afegim el tutorialdibuixat. Comencem. Necessitem 2 quadrats de color llis o blanc de 20cmX20cm i 2 quadrats amb estampats diferents de 20cmX20cm, també (1). Emparellem un quadrat estampat i ...

COIXÍ COJÍN CRAZY QUILT ...

UN COIXÍ CRAZY QUILT AMB UN JARDÍ HEXAGONAL: TUTORIAL PATCHWORK.

Les Antònies, per fi, hem fet la parella del coixí “cors i papallones”. La tècnica és similar, però aquesta vegada hem jugat amb els hexàgons. Damunt d’un drap de cuina amb estampat de caixmirs, hem creat un jardí hexagonal. La primera cosa que hem fet són unes flors amb hexàgons per aplicar-les; per això hem fet servir retalls petits de tela de diferents estampats. No us fem un tutorialdibuixat, ...

BLOC BLOCK BLOQUE ...

TASSA DE TE: TUTORIAL PATCHWORK.

El bloc que Les Antònies us presentem és un que vàrem trobar a YouTube. És un tutorial de Missouri Star Quilt Company i ens va semblar molt senzill i divertit. Nosaltres hem treballat amb quadrats de 19cmX19cm; ho hem fet amb quatre teles diferents per a que veieu l’efecte en conjunt (1). Bàsicament el bloc consisteix en tallar els quadrats, barrejar els trossos i cosir-los. Per fer els talls ho p ...

BLOC BLOCK BLOQUE ...

DE BESSONES (TWIN SISTERS) A QUATRIGEMINES: TUTORIAL DE PATCHWORK.

En aquesta ocasió, Les Antònies hem unit quatre blocs iguals i hem format un bloc gran. La base és el Twin Sisters i es pot treballar com un bloc individual. Nosaltres us explicarem com es fa i continuarem amb la nostra simple variació; deixem al vostre gust adoptar una opció o altra. Les Antònies hem après a fer el Twin Sisters seguint el tutorial de Missouri Star Quilt Company; us deixem l’enlla ...

FET A MÀ HANDBOX HANDMADE ...

MINI ÀLBUM "DE PLEC A PLEC": TUTORIAL SCRAPBOOK.

En aquest post dedicat a l’scrapbook, Les Antònies, us presentem un mini àlbum fàcil, ràpid i fent servir molt poc les tisores. Comencem amb el tutorial. La base del mini àlbum és una cartolina de 50cmX35cm (1); nosaltres hem treballat amb cartolina blanca, però podeu fer servir qualsevol color; millor si no és molt gruixuda, ja que hem de fer plecs. La primera cosa que fem és plegar per la meitat ...

BLOC BLOCK BLOQUE ...

TUTORIAL PATCHWORK: EL 9 MÀGIC I LA PRIMERA TRANSFORMACIÓ.

Ja sabeu que Les Antònies busquem diferents maneres de fer blocs. Aquesta vegada hem optat per repassar una altra vegada el 9 màgic i hem fet dues transformacions. En aquest post us presentarem la primera. Per començar el tutorial, el primer que farem serà recordar com es fa el 9 màgic. Pel que tenim planejat, necessitem dos blocs de 9, per això us donarem el material doble i diferenciarem els blo ...

TUTORIAL HANDBOX DOODLES ...

TUTORIAL PATCHWORK: DIAMANTS AL JARDÍ.

Una de les coses que Les Antònies hem aprés de la tècnica del patchwork és l’aprofitament. En aquest tutorial us ensenyarem com, d’una vegada, es pot fer el material base per muntar dos blocs diferents i ho dividirem en dos posts: un per cada bloc. En aquest post farem el bloc diamant. És un dels clàssics i l’haureu vist més d’una vegada; també és senzill de fer, només cal fixar-se en la col·locac ...