Tutorial caja-libro de cartonaje


Fent un parèntesi entre tanta manualitat nadalenques, avui us presento el meu primer treball fet amb la tècnica del cartonatge. Estic tant contenta amb el resultat, que segur que no serà l"últim!!
Mai havia treballat aquesta tècnica, però m"ha resultat molt divertit i no massa difícil. La quantitat de coses que es poden fer són moltes i encara haig de descobrir-les totes. 
L"encàrrec era fer una capsa per guardar les entrades i el llibret d"una òpera. Un regal per a una amant de la òpera que ha fet 60 anys. Com que les mides del llibret eren molt concretes, vaig pensar que fer-la a mida seria el millor i la tècnica del cartonatge m"ho permetia. A més, volia que la capsa fos maca, que tingués utilitat més enllà de la seva funció primera.
I ja que estem a les portes de Nadal, aquesta caixa també potser un bon regal.
Haciendo un paréntesis entre tanta manualidad navideñas, hoy os presento mi primer trabajo realizado con la técnica del cartonaje. Estoy tan contenta con el resultado, que seguro que no será el último !!

Nunca había trabajado esta técnica, pero me ha resultado muy divertido y no demasiado difícil. La cantidad de cosas que se pueden hacer son muchas y todavía tengo mucho por descubrir.

El encargo era hacer una caja para guardar las entradas y el libreto de una ópera. Un regalo para una amante de la ópera que cumplió 60 años. Como las medidas del libreto eran muy concretas, pensé que hacerla a medida sería lo mejor y la técnica del cartonaje me lo permitía. Además, quería que la caja fuera bonita, que tuviera utilidad más allá de su función primera.


Y ya que estamos a las puertas de Navidad, esta caja también puede ser un buen regalo.
Tutorial caja cartonaje



Us explico el pas a pas i ja veureu que no és gens difícil. Necessitem:
Cartró de 5 mm
Silicona líquida (es perfecta per enganxar aquest cartró)
Cola blanca
Un retall de roba suficient per folrar la capsa (també es pot utilitzar paper)
30 cm de cinta 
Tela d"enquadernar tipus arpillera (te un paper encolat a sota)
Os cuento el paso a paso y ya veréis que no es nada difícil. Necesitamos:
Cartón de 5 mm
Silicona líquida (es perfecta para pegar este cartón)
Cola blanca
Un retal de ropa suficiente para forrar la caja (también se puede utilizar papel)
30 cm de cinta
Tela de encuadernar tipo arpillera (tiene un papel encolado abajo)
Tutorial caja cartonaje


El primer és tallar les peces que conformaran el cos de la capsa. Aquestes són les meves mides, però es pot fer de qualsevol mida. 
Lo primero es cortar las piezas que conformarán el cuerpo de la caja. Estas son mis medidas, pero se puede hacer de cualquier tamaño.
Tutorial caja cartonaje


També tallem les peces que seran l"exterior de la capsa.
También cortamos la piezas que serán el exterior de la caja.
Tutorial caja cartonaje


Enganxem els laterals de la capsa per la part exterior del quadrat gran. He utilitzat silicona líquida i realment m"ha donat molt bon resultat.
Pegamos los laterales de la caja por la parte exterior del cuadrado grande. He utilizado silicona líquida y realmente me ha dado muy buen resultado.
Tutorial caja cartonaje


Tallem la tela per folrar els laterals de la capsa. Hem de comptar uns 4 cm més d"ample que el lateral, ja que deixarem 2cm per la part superior i 2cm per la inferior. La llargada de la tela ha de cobrir tot el perímetre exterior.
Posem la cola blanca sobre el cartró (MAI sobre la tela) i anem enganxant tot el voltant procurant que no quedin arrugues.
Cortamos la tela para forrar los laterales de la caja. Debemos contar unos 4 cm más de ancho que el lateral, ya que dejaremos 2 cm por la parte superior y 2 cm por la inferior. La longitud de la tela debe cubrir todo el perímetro exterior.
Ponemos la cola blanca sobre el cartón (NUNCA sobre la tela) y vamos pegando todo alrededor procurando que no queden arrugas.
Tutorial caja cartonaje


Tutorial caja cartonaje


Així ens ha de quedar la part superior e inferior de la capsa.
Así nos han de quedar la parte superior e inferior de la caja.
Tutorial caja cartonaje


Ara folrarem l"interior de la capsa. Jo he utilitzat una tela d"arpillera especial per a enquadernar, però també es pot fer amb la mateixa tela de l"exterior o qualsevol que combini amb aquesta. Per que quedi be no arribarem fins dalt del lateral sinó que deixarem 1cm per que es vegi la tela exterior.
Ahora forraremos el interior de la caja. Yo he utilizado una tela de arpillera especial para encuadernar, pero también puede hacerse con la misma tela del exterior o cualquiera que combine con ésta. Para que quede bien no llegaremos hasta arriba del lateral, sino que dejaremos 1 cm para que se vea la tela exterior.
Tutorial caja cartonaje


Enganxem les 3 peces que conformen l"exterior de la capsa deixant 1/2 cm entre el lateral i la part inferior i superior. Igual que abans, posem la cola blanca sobre el cartró i enganxem la tela.
Pegamos las 3 piezas que conforman el exterior de la caja dejando 1/2 cm entre el lateral y la parte inferior y superior. Al igual que antes, ponemos la cola blanca sobre el cartón y pegamos la tela.
Tutorial caja cartonaje


Ara folrem la part interior de la tapa i del llom amb la mateixa roba que l"interior de la capsa. La part inferior no cal per que hi enganxarem la capsa. 
En aquest punt hem d"enganxar també les cintes que serviran per tancar la capsa.
Ahora forramos la parte interior de la tapa y del lomo con la misma ropa que el interior de la caja. La parte inferior no es necesario por que pegaremos la caja.

En este punto hemos de pegar las cintas que servirán para cerrar la caja.
Tutorial caja cartonaje


Enganxem la capsa a la part inferior amb cola blanca. Hem de procurar que quedi arranada al llom i centrada lateralment. Per garantir que quedi ben enganxada jo he posat varis objectes que pesats dins la capsa.
Pegamos la caja en la parte inferior con cola blanca. Debemos procurar que quede arrasada en el lomo y centrada lateralmente. Para garantizar que quede bien pegada yo he puesto varios objetos pesados dentro de la caja.
Tutorial caja cartonaje


Ja tenim la nostra capsa-llibre acabada. He fet també una tarja de felicitació amb elements musicals, molt adient al regal que ha d"allotjar.
Ya tenemos nuestra caja-libro terminada. He hecho también una tarjeta de felicitación con elementos musicales, muy adecuado al regalo que debe alojar.
Tutorial caja cartonaje


I per acabar, a la tapa he afegit un petit detall musical com a decoració. 
Heu vist com no és gens difícil???

En la tapa he añadido un pequeño detalle musical como decoración.

¿Veis como no es nada dificil???
Fuente: este post proviene de Blog de Tebeo, donde puedes consultar el contenido original.
¿Vulnera este post tus derechos? Pincha aquí.
Creado:
¿Qué te ha parecido esta idea?

Esta idea proviene de:

Y estas son sus últimas ideas publicadas:

Seguro que todos tenemos en el armario cosas que no utilizamos pero nos resistimos a tirar. Esto me pasa a mí con estas sandalias. Tienen un montón de años y están pasadas de moda, pero son de buena c ...

No se si aquest vanos pintats a mà ens faran passar la calor, però segur que ens ajuden. I a més ens alegren la vista. N"hi ha per a tots el gustos i de tots colors. Trieu el que més us agradi!!! ...

Com pot fer tanta calor???? Se m"està estovant el cervell i no soc capaç de fer res de profit!! Sort que tinc algunes coses enrederides per publicar. Aquestes Tildes personalitzades les vaig fer ...

Recomendamos

Relacionado

más manualidades pintura niños ...

Hi havia una vegada un nen, en Pepe, que va fer la Primera Comunió. Li van fer moooolts regals, entre ells, una capsa per guardar tots els seus tresors. Había una vez un niño, Pepe, que hizo la Primera Comunión. Le hicieron muuuuchos regalos, entre ellos, una caja para guardar todos sus tesoros. Perquè els nens, igual que les nenes, tenen molts tresors, i també necessiten un lloc on guardar-los. ...

más manualidades scrap/capses

Ja fa dies que el padrí de noces es va posar en contacte amb mi perquè li decores una capsa per poder entregar imprès el vers que va fer a la núvia .---------------------------------------------------- Ya hace dias que el padrino de la boda se puso en contacto conmigo para que le decorara una caja, donde entregar , impreso, el verso que hizo a la novia. La capsa es de fusta , i com que els tons ...

más manualidades cajas de vino pintura ...

Reprenent una antiga entrada del blog, avui us ensenyo com fer un porta-testos reciclant una capsa de vins, per variar!!. La cosa és que fa uns dies em van convidar a la re-inauguració de la casa d"uns amics. Habitualment, en aquest casos, es regala als amfitrions un ram de flors o una planta, però jo vaig pensar que podía ser una mica més original i regalar un porta-testos amb plantes aromàt ...

más manualidades

La entrada d"avui torna a ser de capses. I no es per que jo tingui alguna fixació amb les capses (que la tinc), si no per que són encàrrecs, com en aquest cas. I és que les capses serveixen per tot: de joiers, costurers, o simplement per guardar aquelles coses que no saps on posar o que són difícils de endreçar. Jo que soc obsessivament endreçada tinc la casa plena de capses, i com sempre &q ...

más manualidades caixes joier ...

Feia molt de temps que tenia ganes de pintar una capsa amb la Union Jack, la bandera d"Anglaterra. Per Internet he vist mobles i altres coses pintades així i jo encara no n"havia fet res. La oportunitat se"m va presentar quan em van encarregar fer un joier per la Martha. La conec i se que les coses clàssiques no li van, i que li encanta el vermell i que va viure durant una temporada ...

general manualidades de cartón

Caja organizador o caja libro de cartonaje...como querais llamarla... animaros a hacerla porque queda muy bonita!, no es dificil de hacer, ya sabeis a veces tardamos mas en pensar en hacer algo que lo que tardamos en hacerlo, verdad?? Materiales necesarios: - Cartón grueso 3mm - Pegamento - Cutter Telas o papeles para decorar Aquí lo teneis, disfrutadlo: Déjame un like en el vídeo y SUSCRIBETE A ...

más manualidades

Una capsa. I vosaltres direu, un altre capsa????, és que no saps fer res més?. Sí, si que se fer altres coses, i no, no és un altre capsa. Aquesta és diferent. Be, totes les que faig són diferents. Almenys aquesta és la meva intenció. Utilitzo diferents colors, papers, decoracions... Però segur que totes tenen un estil semblant. El meu estil. No tinc clar si això es positiu o negatiu, però es així ...

más manualidades

Fa dies hem varen encarregar una capsa, per una persona que li encantaven les capses i a més havia de ser decorada amb estil naif. Bé diem que els meus papers no eren massa d"aquest estil, però tampoc tenia temps de comprar-ne de nous. Així que vaig intentar que fos al màxim de colorista, encara que els dibuixos no son massa del estil naif. ------------------------------------------------hac ...

general

Encontré este papel en una tienda de manualidades en Pamplona y me pareció tan bonito que no me resistí a comprarlo. Lo encontré perfecto para esta caja libro que va a ser un regalo para mi yerno. Espero que le guste. Para la parte del lomo he utilizado tela de encuadernar, que es más flexible y queda muy elegante combinada con el papel. Para el interior un papel de escritura que combinaba muy ...

punto diy ganchillo ...

Fa un parell de setmanes vaig ordenar el petit talleret que tinc a casa, no sabeu com n"és de fàcil desordenar-lo, tinc una habilitat especial per deixar-ho tot damunt la taula dies i dies. Així que intentant ordenar-ho tot per tipus de materials, colors, utilitats.... vaig guardar, també, la muntanya de trapillo, pensant que n"havia de fer alguna cosa. I voilaaaaà... un coixí!!!!! Hace ...